Mijn favorieten

Spoorpark Mijdrecht

NIEUWBOUWPLAN 'SPOORPARK MIJDRECHT'

** Laat uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte van dit project! **

Nieuwsbericht RTV de Ronde Venen: 

PLAN ‘SPOORPARK MIJDRECHT’ WINT AANBESTEDING HISTORISCHE STATIONSLOCATIE:

Het college van B&W heeft dinsdag 5 februari jl. ingestemd met een voornemen tot gunning van de ontwikkeling van de Stationslocatie Mijdrecht aan ontwikkelaars Menhir Vastgoed uit Wilnis en BPD Ontwikkeling BV uit Delft. Van de drie ingediende voorstellen scoorde dit plan van deze combinatie het hoogst.
 

De gemeente is blij dat de ontwikkeling van het gebied weer een stap dichterbij is gekomen. Wethouder Alberta Schuurs: “Het plan ‘Spoorpark Mijdrecht’ biedt een duurzaam toekomstperspectief voor de Stationslocatie, dat recht doet aan het verleden van deze bijzondere plek. De hoge ambities op het gebied van architectuur, landschap en milieu zijn in het plan verweven.”
 

Het winnende plan is mede vormgegeven door ontwerpcombinatie LAP Landscape & Urban Design uit Rotterdam, Het OntwerpTeam - een samenwerking tussen de lokale architecten Ton Liemburg en STUDIO110 architectuur - en civieltechnisch adviesbureau Prommenz uit Schagen.
 

Het monumentale Stationsgebouw wordt met het eveneens monumentale Privaatgebouw (het toiletgebouw) nieuw leven ingeblazen én de gebouwen worden in hun oorspronkelijke staat hersteld. Het plan omvat verder de bouw van 71 woningen, waarvan 35 (sociale) huurwoningen en 36 koopwoningen in verschillende prijsklassen.
 

Daarmee ontstaat een wijk met een divers woonprogramma. Dit programma biedt ruimte aan verschillende doelgroepen, waaronder statushouders.
 

De toekomstige bewoners staan centraal in het 'Spoorpark Mijdrecht'. De groene openbare ruimte biedt veel mogelijkheden voor ontmoetingen en het Privaatgebouw krijgt een buurtfunctie, zoals het afleveren van pakketjes voor bewoners.
 

Het voormalige spoortracé wordt de centrale verbinding door de wijk. Fietsers en voetgangers krijgen daar ruim baan. De openbare ruimte is vormgegeven rondom deze straat en de woningen hebben hun voordeur straks aan dit groen. Parkeren gebeurt aan de randen, zoveel mogelijk uit het zicht.
 

Duurzaamheid krijgt een prominente rol. De woningen worden energieneutraal en het gebied wordt klimaatadaptief ingericht met onder meer wadi’s (een bufferings- en infiltratievoorziening die tijdelijk gevuld is met hemelwater) en waterberging op woningen.
 

De definitieve inrichting van het gebied is hiermee in zicht gekomen. Nog dit jaar geven gemeente, woningbouwcorporatie GroenWest omwonenden en andere geïnteresseerden verdere invulling aan de wijk.


Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring