Mijn favorieten

Omgeving

Het kantoor van Vida makelaars og is gelegen in het gezellige dorpscentrum van Mijdrecht, onderdeel van gemeende de Ronde Venen. Lees hieronder meer informatie over ons werkgebied. Uiteraard zijn wij u ook in omliggende plaatsen graag van dienst voor zowel verkoop als aankoop. 

Tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen. Sinds de herindeling met de gemeente Abcoude per 1 januari 2011, bestaat de gemeente uit acht dorpskernen. Dat zijn: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis met een inwonersaantal van ruim 43.000. De gemeente De Ronde Venen is een groen en waterrijk gebied. Gelegen in het Groene Hart, biedt de gemeente diverse mogelijkheden om te recreëren en te verblijven en te genieten van de rust, de ruimte en de natuur.

Qua oppervlakte is De Ronde Venen een van de grootste en meeste veelzijdige gemeenten van de provincie Utrecht; met de Vinkeveense plassen, natuurgebieden Demmerik en Botshol en vele uitstekende vis- en vaarwaters.
Door de centrale ligging en goede verbindingen zijn steden als Amsterdam, Utrecht, Hilversum en luchthaven Schiphol prima bereikbaar.

Mijdrecht
Mijdrecht is een zeer dynamische kern in De Ronde Venen. Er is een winkelboulevard rondom het gemeentehuis, met winkels waarvoor een grote stad zich niet zou hoeven te schamen. Het Straattheaterfestival en De Culinaire Venen zijn beroemd in de wijde omtrek.

Vinkeveen
Het watersportdorp Vinkeveen concentreert zich rondom de Vinkeveense Plassen. Jaarlijks zoeken vele toeristen hun ontspanning op het water en in de kroegjes, restaurantjes en talloze watersportbedrijven. Diverse grote spektakels spelen zich hier ’s zomers op en rond de plassen af, zoals de Nacht van Neptunes en de Rap & Ruig race. In het Veenmuseum  ‘In de Venen’ is alles te zien over het soms moeizame bestaan van het harde veenbedrijf, waar turfstekers nog tot in 1977 een vaak karige boterham verdienden.

Wilnis
De karakteristieke lintbebouwing van Wilnis slingert zich op het hoger gelegen gebied tussen diepe polders, waar eeuwen geleden de eerste agrariërs een bestaan probeerden op te bouwen op het drooggemaakte veenland. Aan de Oudhuyzerweg staat een werkende korenmolen, de ‘Veenmolen’. Jaarlijks vindt eind augustus het Wilnisfestival plaats.

Amstelhoek
Amstelhoek is een klein dorp in het uiterste noordwesten van de gemeente De Ronde Venen. Het dorp ligt aan het Amstel-Drechtkantaal met aan de overkant het Noord-Hollandse Uithoorn.

De Hoef
De Hoef is een klein dorp in de gemeente De Ronde Venen. Het dorp wordt doorsneden door het riviertje De Kromme Mijdrecht. Tot 1936 liep er door De Hoef de spoorlijn van het traject Uithoorn –Alphen aan den Rijn.
De Hoef bevindt zich op het drie provinciënpunt van de provincies Utrecht, Noord Holland en Zuid Holland.

Waverveen
Het dorp Waverveen is gelegen in de polder Groot Mijdrecht. Waverveen bestond al in de middeleeuwen en lag toen temidden van het agrarische gebied. Vanaf de zeventiende eeuw werd de streek uitgeveend voor de winning van turf. Hierdoor ontstonden grote plassen, die in de achttiende en negentiende eeuw werden drooggemalen. Het dorp ontleent zijn naam van het riviertje deWaver, ten noorden van Polder Groot-Mijdrecht.

Abcoude
In 1941 werden de gemeenten Abcoude-Proosdij en Aasdom en Abcoude-Baambrugge samengevoegd tot de gemeente Abcoude. Het gemeentewapen is samengesteld uit de wapens van deze voormalige gemeenten en werd - vermoedelijk veroorzaakt door de oorlogsomstandigheden - pas zeven jaar later bij Koninklijk Besluit in 1948 aan de gemeente toegekend door Koningin Juliana.

Vanuit Abcoude zijn grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht goed te bereiken met bus of trein. Abcoude heeft haar eigen spoorstation.

Abcoude dankt haar landschappelijke schoonheid voor een groot deel aan water. Bij een wandeling langs het Gein of om het Abcouder Meer of tijdens een fietstocht langs de Holendrecht, de Waver en de Winkel met de oevers van het natuurgebied Botshol beleeft u Abcoude en haar polders in alle pracht en praal.
Midden door Abcoude stroomt de Angstel, die uitmondt in het Abcoudermeer en daarna doorgaat als Holendrecht. Ook ligt het plaatsje aan de rivier de Gein; deze trekt, onder meer vanwege de historische omgeving, veel toeristen aan.
Naast een mooi historisch centrum bezit Abcoude twee parels aan de kroon van het westelijk weidegebied van Utrecht en Het Groene Hart: het Geingebied en Botshol. Het Geingebied is een nog vrijwel ongeschonden schoolvoorbeeld van een Hollands polderlandschap met zijn groene weiden, watergangen en boerderijen.

Vroeger werd dit gebied veelvuldig bezocht door schrijvers en kunstschilders, tegenwoordig trekt het veel natuurliefhebbers en recreanten. Het natuurreservaat Botshol is een beschermd vogelbroedgebied van watergangen en rietlanden, waarvan de bezoeker buiten de broedperiode per roeiboot de schoonheid kan aanschouwen. Deze unieke natuurschatten maken ondermeer dat Abcoude er nadrukkelijk voor heeft gekozen om deel uit te maken van het Groene Hart.

Baambrugge
Baambrugge is een klein dorp in de gemeente Abcoude en is gelegen aan de rivier de Angstel. Baambrugge telt circa 1.100 inwoners. Baambrugge kenmerkt zich door de vele rijksmonumenten.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring